marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

Doi decedați la Șendreni, după ce o mașină a fost lovită de tren.

Accident feroviar în comuna Şendreni, sat Şerbeştii Vechi. În mașina lovită de tren au fost găsite decedate două victime, o femeie și un bărbat, în vârstă de aproximativ 40 ani amândoi. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de stingere, descarcerare şi un echipaj SMURD tip C de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi, informează ISUJ Galaţi.

Autotusmul a fost lovit de trenul Galați – Mărășești, același tren care a fost implicat și în accidentul feroviar, din comuna Barcea, unde o persoană și-a pierdut viața. Mecanicul de pe locomotivă va fi testat pentru alcool. În cauza se va deschide un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În România, accidentele produse în zona trecerilor la nivel cu linia de cale ferată sunt frecvente. Suntem codași în Europa la automatizarea sistemului de avertizare în aceste locuri, arată datele din august 2021 de la CFR Infrastructură.

O lege din 2018 obligă CFR Infrastructură să monteze până în 2020 bariere sau semibariere pe toate drumurile naţionale și europene – dar investițiile s-au făcut lent. În 2020, instituția a instalat doar 15 bariere, iar anul trecut banii alocați prin buget au ajuns pentru 20.

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen