marți, aprilie 23, 2024
Evenimente

FOTO | Manifestații de Mica Unire la Barcea, Tecuci și Galați

Ieri, 24 ianuarie cu prilejul împlinirii a 163 de la Ziua Unirii Principatelor Române, în mai multe locuri din țară au fost manifestații pentru a sărbătorii această zi importantă pentru țara noastră. La Barcea, la monumentul din localitate au fost depuneri de coroane, din partea localnicilor și a oficialităților locale, iar apoi consăteana noastră, Alexandra Gavrilă a cântat cântece patriotice. De asemenea, câțiva membri ai centrului social Speranța pentru Tine au adus aminte despre momentele de la acea vreme.

sd

Tecucenii au avut parte și ei de o manifestație dedicată acestei zile. La statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din parcul central s-au adunat localnici, preoți și oficialități locale pentru a marca această zi. Evenimentul a început cu intonarea Imnului de Stat al României, care a fost  făcută de Corul „Zestrea” din comuna Barcea.  Apoi a urmat o slujbă de Tedeum susținută  de un sobor de preoți, condusă de protopopul Gheorghe Joghiu. Directorul muzeului din oraș a ținut o alocuțiune, după care a urmat primarul orașului cu un discurs. La final toate oficialitățile din oraș au  depus coroane și flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

 

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

La Galați evenimentele au fost mai fastuoase, unde Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos şi reprezentanţii Consiliului Județean Galați au refăcut Traseul Unirii. În cadrul manifestării au fost organizate evenimente la mormântul Ecaterinei Conachi de la Ţigăneşti, la Casa Memorială „Costache Negri” din localitatea cu acelaşi nume, la Biserica „Vovidenia” şi la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din municipiul Galaţi.

 

Galerie foto:

 

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Foto: Ilinca Florine, Ziarul Tecucean, Viața Liberă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen