marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

I.P.J. Galați la raport. Activitate lor din 2021 aici

Ieri, la nivelul Inspectoratului Județean Galați a fost prezentat bilanțul pe 2021.

Incepem prin a vă prezenta bilanțul legat de rutieră, unde in principal, s-a urmărit asigurarea prezenţei agenţilor de circulaţie în punctele cu risc ridicat de accident şi la orele cu trafic intens, atât în interiorul localităţilor, cât şi în afara acestora, şi executarea de acţiuni cu efective mărite, atât cu forţe proprii, cât şi în cooperare cu alte formaţiuni de poliţie, ori reprezentanţi ai unor instituţii abilitate prin lege în reglementarea unor segmente ale domeniului rutier.


În anul 2021, trendul dinamicii accidentelor rutiere grave este descrescător, comparativ cu anul anterior, înregistrându-se cu 10% mai puține astfel de accidente. Principalele cauze generatoare ale acestora au fost: vina pietonilor, viteza, neacordarea de prioritate pietonilor, neacordarea priorității vehiculelor și depășirea neregulementară.


În perioada analizată, polițiștii rutieri au constatat 500 de infracțiuni, au aplicat 37 732 de sancțiuni contravenționale și au reținut, în vederea suspendării, 4 394 de permise de conducere și 1 909 certificate de înmatriculare.

Bilanțul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase


Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat și desfășurat, pe parcursul anului 2021, 97 de acțiuni și 231 de controale pe linie de arme și muniții și 20 de acțiuni pe linie de braconaj cinegetic, activități în urma cărora au fost confiscate 63 de arme de foc (13 letale, 50 neletale).


De asemenea, au fost organizate 24 de acțiuni pe linie de explozivi și articole pirotehnice și 16 acțiuni pe linie de substanțe toxice, deșeuri periculoase și protecția plantelor, fiind indisponibilizate, în vederea confiscării, 3 515 kg de articole pirotehnice, 783 de litri de substanțe periculoase și 400 de kg de deșeuri periculoase.


În perioada analizată au fost constatate 225 de infracțiuni, dintre care 76 la regimul explozivilor și substanțelor periculoase, 107 la regimul armelor și al munițiilor, 3 infracțiuni de contrabandă cu arme, 20 de infracțiuni privind fondul cinegetic și protecția vânatului.


Pe parcursul anului, au fost constatate 56 de contravenții la diverse acte normative de resortul A.E.S.P., valoarea sancțiunilor aplicate fiind de aproximativ 160 000 de lei.


Statistica infracțiunilor în domeniul silvic evidențiază faptul că, pe parcursul anului 2021, au fost înregistrate 173 de dosare penale având ca obiect infracțiuni prevăzute de Codul Silvic, 170 în mediul rural și 3 în mediul urban.


Pe linie silvică, a fost efectuat, în comun cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, un număr de 240 de acțiuni și controale.


În ceea ce privește constatarea contravențională pe linie silvică, s-au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 171/2003, în valoare de 76 900 de lei.
În domeniul piscicol, au fost înregistrate 28 de dosare penale, 23 în mediul rural și 5 în mediul urban, și au fost aplicate 126 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12 400 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen