marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

Toate străzile din Umbrărești vor fi iluminate eficient

Toate străzile din comuna noastră vor fi iluminate eficient. Potrivit domnului primar, Ionel Stratulat, actualele becuri vor fi înlocuite cu unele tip LED, astfel încat să îndeplinească standardele de mediu.  Proiectul este finanțat în totalitate de Administrația Fondului pentru Mediu și va costa 475.505,53 lei.

Despre becurile LED

 

Un bec incandescent este un dispozitiv simplu care conține un filament și produce o lumină uniformă cu aceleași caracteristici. Spre deosebire de becurile incandescente, culoarea becurilor LED, provine de la un înveliș de fosfor, care se aplică în timpul fabricării acestor becuri și care produce diferite umbre de culoare după ce produsul este finalizat.
Becurile LED, spre deosebire de becurile incandescente care au un filament care emite lumina la 360 de grade, au un mic circuit semiconductor, care prin natura lui emite lumina doar într-o singură direcție.
Avantajele becurilor LED
  1.  Becurile LED au un consum mai mic de energie de pana la 7 ori și costuri finale de până la 4 ori mai mici la aceeași cantitate de lumina.
  2. Becul LED luminează imediat dupa aprindere la puterea maximă, deci nu este perturbat de aprinderi și stingeri dese sau de iluminatul pentru o perioadă scurtă.
  3. Becurile cu LED au o durată de viață între 15.000 și 50.000 de ore, astfel încât pot dura mai mult de 5 ani în condiții de utilizare normală.
  4. Economisiți bani pe termen lung prin reducerea facturii la energie electrică, cu toate ca prețul unui bec LED este mai ridicat comparativ cu alte tehnologii.
  5. Becurile LED sunt ecologice. Nu conțin substanțe toxice, plumb și mercur, prin urmare pot fi folosite oriunde fără teama ca vor fi distruse, iar ulterior pot fi reciclate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen