Prinși la volan sub influența alcoolui sau fără permis

Poliția Română scoate la concurs 1.828 de posturi de agenți și ofițeri de  poliție - CT100.ro

Bărbat din Bacău prins fără permis de conducere

 

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic, pe D.N. 25, în localitatea Independența, o autoutilitară ce tracta o semiremorcă, la volanul căreia au identificat un bărbat, din județul Bacău.

 

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, stabilind că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

 

Ca urmare, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

Băut fiind la volan, a făcut pagube materiale

 

La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 00.00, un bărbat, din municipiul Galați, a condus autoturismul pe Bulevardul Siderurgiștilor și, la un moment dat, ar fi pierdut controlul direcției, lovind o jardinieră din beton și o bancă din lemn, aflate pe trotuarul din partea dreaptă a direcției sale de deplasare. Ulterior, încercând să parcheze autoturismul, conducătorul auto ar fi acroșat o altă mașină, parcată regulamentar.

 

Incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, dar polițiștii sosiți la fața locului l-au testat alcoolscop pe conducătorul auto, rezultând valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cazuri incredibile de alcoolemie la etilotest, dar rezultat 0 în sânge.  Unele spray-uri pentru gât sau consumul de fructe pot aduce necazuri -  Observatorul Prahovean

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Bărbați din Scânteiești și Barcea prinși conducând băuți

 

La data de 27 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic, pe D.N. 26, în localitatea Vânători, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 46 de ani, din comuna Scânteiești.

 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, în scopul prelevării de mostre biologice și al stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Pentru comiterea aceleiași infracțiuni, este cercetat și un bărbat, de 52 de ani, din comuna Barcea, depistat de polițiști la volanul unui autoturism care circula pe D.N. 25, pe raza comunei.

 

În urma testării alcoolscop a acestuia, a rezultat valoarea de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cât timp iese alcoolul din sânge: Orice șofer trebuie să știe răspunsul  la această întrebare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *