joi, aprilie 18, 2024
Actualitate

România va trata răniții din război. Un tânăr de 19 ani împușcat alături de mama sa au ajuns la Galați

(Imagine ilustrativă)

Două persoane din Ucraina, rănite prin împuşcare, urmează să fie transferate miercuri, 2 martie, la Spitalul Militar „Aristide Serfioti” din Galaţi, a informat Prefectura Galaţi. Potrivit autorităţilor, cei doi răniţi vor fi preluaţi de echipajele SMURD, la Punctul de trecerea Graniţei Galaţi-Rutier.

 

Din primele date, cei doi răniţi sunt o femeie în vârstă de 42 de ani şi un bărbat în vârstă de 19 ani, ambii cu plăgi împuşcate. Cei doi ar fi fost operaţi în Ucraina şi sunt transportaţi la Spitalul Militar pentru îngrijire.

 

Este pentru prima oară când două persoane rănite în conflictul din Ucraina sunt transferate într-un spital din România.   Pe 27 februarie s-a luat decizia ca cele 11 spitale militare din România să fie pregătite pentru primi răniţi din Ucraina.

 

„Din dispoziţia prim-ministrului României, Ministerul Apărării Naţionale a pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcţiei Medicale pentru asigurarea asistenţei şi tratamentului medical pentru militarii răniţi din Ucraina”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen