marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

Două fetițe și mama lor în pericol de moarte, după ce unchiul lor le-a dat foc la casă

Un bărbat din județul Galați, în vârstă de 34 de ani a fost arestat, după ce dintr-un motiv de răzbunare a dat foc unei case, unde se afla cumnata sa și cele două nepoate ale sale. Totul din cauza unui conflict cu fratele său legat de casa lor părintească.

Evenimentul s-a întâmplat la data de 27.03.2022, în jurul orei 23:00, unde bărbatul pus pe fapte rele s-a dus la casa sa părintească, a urcat în podul casei şi a dat foc mai multor haine, cunoscând că, la momentul incendierii, în interiorul locuinţei se aflau concubina fratelui său şi cei doi copii minori.

Norocul a fost că mama celor doua fete, în vârstă de 11 și 9 ani, a observat la timp nenorocirea, înainte ca acoperișul în flăcări să se prăbușească peste ele. A scos micuțele afară și a sunat la pompieri. În cele din urmă, cumnatul ei, bănuit de focul pus intenționat a fost anchetat de poliție și a recunoscut faptele.

La data de 29.03.2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul
Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de bărbatul in cauză, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul săvârşirii, în concurs, a infracţiunilor de tentativă la omor calificat, prevăzută de art. 32 din Codul penal raportat la art. 188 alin. (1) – art. 189 alin. (1) lit. f) şi h) din Codul penal, în referire la art. 199 din Codul penal şi distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul penal.


Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii
răspunderii penale.

Urmărește-ne și pe Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen