marți, octombrie 22, 2024
Actualitate

Frig, vânt și ploi însemnate, astăzi, în regiune

Temperaturi scăzute și ploi însemnate, astăzi la noi.

Vremea s-a schimbat brusc, de la o zi la alta. Dacă ieri, maxima a fost de 27°C, astăzi, valorile termice nu vor mai depăși 10°C.


De asemenea, va fi prezent și vântul, care va bătea cu rafale până la 50km, și care va da o senzație accentuată de frig.

Totodată, la amiază vom avea parte și de precipitații, care vor fi însemnate cantitativ. Cantitatea căzută va fi între 10 și 20 l/mp, iar durata va fi de 6 ore.

În următoarele zile, ploile nu își vor mai face apariția. Va fi prezent doar vântul, care ne va deranja. Viteza acestuia va fi mai puternică fața de azi, iar mâine, spre exemplu, viteza la rafală va ajunge la 65km/h.

„In această dupa-amiază, țara noastră va fi sub influența unei depresiuni mediteraneene cu fronturile lui aferente. Concomitent cu acesta, la vest de țara noastră se află un anticilon care va „trage” o masă de aer polar în paturile inferioare ale atmosferei din nordul Europei, fapt care va conduce la scăderea temperaturilor pe parcursul zilei de duminică și luni, în timp ce în altitudine se afla o masă de aer tropical și umed. Acest cuplaj termobaric va conduce la intensificari ale vantului.” Scriu cei de la Meteo Brăila.

Urmărește-ne și pe Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen