miercuri, octombrie 23, 2024
Cultural

Ziua lui Mihai Eminescu a fost marcată la Umbrărești cu lansări de carte, poezii și cântece

Ieri, în data de 15 iunie, la Școala Gimnazială „Sfântul Stelian” a avut loc o manifestare cultural artistică închinată împlinirii a 133 de ani de la intrarea în eternitate a lui Mihai Eminescu.

Evenimentul la care au participat invitați din Tecuci, Galați, Brăila și București a fost deschis cu o slujbă de Te Deum susținută de frații preoți Rusu.

Imediat, după slujba de Te Deum, elevele școlii, Alesia Saulea și Antonia Ursu, au cântat cântece dedicate marelui poet Mihai Eminescu.

În continuare, preotul Ionel Rusu a prezentat invitații, iar apoi, împreună cu fosta profesoară de limba română, doamna Eleonora Stamate a fost prezentată cartea de poezii intitulată „Din iubire, cu tristețe…” scrisă de doamna profesoara de religie Rozalia Dorina Rusu venită spespecial de la București.

După prezentarea cărții, a urmat un moment muzical susținut de elevul Matei Vasilescu, membrul formației Subcarpați, care a cântat la chitara alături de doamna profesoara Ștefania Rotaru, care a cântat la pian, ambii fiind veniți de la București special.

În cadrul evenimentului, după momentul muzical, doamna scriitoare Mioara Baciu a făcut o prezentare a noii cărți de poezii intitulată „Tăceri îmbrăcate în cuvînt”.

Evenimentul a continuat cu invitatul Nicu Cireașa, care a recitat poeziile mai puțin cunoscute ale lui Mihai Eminescu. După recitatarea poezii, domnul profesor Virgil Pavel, venit special de la Tecuci, a ținut un cuvânt dedicat lui Mihai Eminescu.

În încheiere, elevii școlii au recitat poezii și au cantat cântece dedicate lui Mihai Eminescu Eminescu.

Ne bucurăm pentru desfășurarea evenimentelor de acest fel în comuna noastră, și așteptăm sa se implice cât mai multă lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen