miercuri, octombrie 23, 2024
Actualitate

Pană de curent în Republica Moldova. Totul din cauza Rusiei

Întreruperi masive de energie electrică în toată R. Moldova. Potrivit vicepremierului Andrei Spînu, deconectările au loc urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

Tot el anunță că Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Premier Energy spune că a avut loc o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc. Furnizorul spune că operatorul de transport și operatorii de distribuție lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Se atestă deconectări masive de electricitate și în regiunea transnistreană.

 

Maia Sandu: Rusia a lăsat Moldova pe întuneric

Președinta Maia Sandu a reacționat la deconectările masive printr-un mesaj în care spune că problemele tehnice vor fi rezolvate și vom avea din nou lumină. Potrivit ei, toate instituțiile statului lucrează în acest sens. „Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a mai scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

Abonații raportează lipsa semnalului mobil în mai multe regiuni ale țării

Mai mulți abonați raportează lipsa semnalului mobil. Abonații Orange nu pot efectua apeluri telefonice. Doi operatori au anunțat că serviciile lor pot fi parțial sau total indisponibile.

„Imediat ce conectarea la energie electrică va fi restabilită, prestarea serviciilor de telefonie mobilă și internet fix în bandă largă va fi reluată. Depunem eforturi maxime pentru a asigura continuitatea serviciilor prestate”, se arată într-un comunicat al Moldtelecom.

Orange anunță că sunt afectate apelurile prin 4G (VoLTE). Astfel, pentru a putea efectua apeluri, le sugerează abonaților să dezactiveze această opţiune din setările telefonului.

La frontieră, programul de lucru nu a fost întrerupt

Poliția de Frontieră anunță că lucrează în regim obișnuit pentru că a pus în funcțiune generatoarele.

 

Sursa: Radio Europa Liberă Chișinău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen