vineri, aprilie 19, 2024
Evenimente

Concert de colinde la Nămoloasa. Grupul de colindători al Parohiei Umbrărești 1 au încântat publicul

Duminică, 18 decembrie, în comuna Nămoloasa din județul Galați a avut loc un concert de colinde. La eveniment a participat și grupul de al Parohiei Umbrărești  sub coordonarea preotului paroh Ioniță Gheorghiță. Timp de 15 minute copiii au încântat publicul prezent.

 

Activitățile, desfășurate în anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, au debutat cu Sfânta Liturghie în biserica parohială „Pogorârea Sfântului Duh” din localitatea Nămoloasa. Copiii prezenți la slujbă au primit Sfânta Euharistie și s-au bucurat de micile daruri oferite de credincioși în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu.

 

În continuare, în Căminul cultural al localităţii s-a desfăşurat concertul de colinde care a reunit 8 grupuri de copii şi tineri de la parohiile din judeţul Galaţi, preoţii din parohiile aparţinătoare, profesori de religie, învăţători şi alte cadre didactice implicate în instruirea tinerilor, precum şi numeroşi credincioşi.

 

Colindele tradiţionale româneşti au răsunat cu bucurie şi emoţie din glasurile curate a peste 130 de tineri participanţi la această ediţie.

 

Într-o atmosferă de sărbătoare, tinerii colindători îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc au reuşit să aducă credincioşilor din această localitate situată pe malul drept al râului Siret, prin cânt, poezie şi scenete religioase frumuseţea sărbătorilor prlejuite de Naşterea Domnului Hristos.

 

Cei prezenți la eveniment s-au bucurat pe lângă colindele deosebite și de un ceai cald, suc și o mică gustare.

 

La final, copiii au primit daruri din partea Parohiei Nămoloasa Sat în valoare de 2500 lei.

 

Comunicat de presă emis de EDJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen