marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

O bancnotă de un leu – motivul pentru care un bărbat din județul Galați a omorât un om

Un bărbat din județul Galați a fost condamnat la 5 ani de închisoare după ce a omorât un om. Ionel Buzenche, de 52 de ani a fost condamnat în data de 27.12.2022 pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Pe 16.07.2022, după ce consumase aproximativ 2 litri de vin, s-a deplasat la un bar din localitatea gălățeană Băleni, unde s-a întâlnit cu victima, care se afla în stare de ebrietate. Buzenche i-a înmânat o bancnotă de 5 lei pentru a cumpăra o bere care costa 4 lei. Victima a cumpărat berea și i-a dat-o, dar a refuzat să îi restituie restul de un leu.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale barului și analizate ulterior de anchetatori se observă că cei doi se ceartă și își aduc reciproc injurii. Buzenche s-a dus apoi la bar, a băut un pahar cu tărie, iar ulterior s-a îndreptat către victimă și i-a aplicat o lovitură de pumn în zona bărbiei.

A fost suficient pentru ca bărbatul să se dezechilibreze și să cadă pe spate, lovindu-se puternic în zona cefei. Nu a fost suficient pentru agresor, care i-a mai aplicat o lovitură cu piciorul în zona coastelor. Martorii la agresiune au spălat victima cu apă și au observat că avea o rană la ceafă. Bărbatul a fost transportat la spital, dar trei zile mai târziu a decedat din cauza leziunilor suferite.

Audiat de polițiști, agresorul nu a recunoscut că a lovit victima cu pumnul susținând că doar a împins-o. În fața instanței, Ionel Buzenche a revenit asupra celor declatate inițial și a recunoscut ce făcuse, cerând să fie judecat în baza procedurii simplificate a judecății pentru a beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei, scrie Adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen