sâmbătă, iunie 15, 2024
Actualitate

Eveniment cultural de excepție la Galați. Frații preoți din Umbrărești și distinsa scriitoare Eleonora Stamate și-au prezentat ultimele cărți apărute

Joi, 16 martie 2023, a avut loc la Biblioteca Județeană „V A Urechea”, Galați, în sala Mihai Eminescu, un eveniment cultural în cadrul căruia, în prezența unei audiențe deosebite și mărite, au fost prezentate ultimele două romane ale poetei Stamate Eleonora, redactor șef al prestigioasei publicații ” Tecuciul literar artistic”, ultimele două cărți ale preotului Ionel Rusu, una de poezie și alta de interviuri, precum și romanul realist „The Third Hidden” al părintelui scriitor Toderiță Rusu.


Moderatorii evenimentului au fost Adrian Secară, membru al Uniunii scriitorilor din România, din partea gazdei și Dana Vlad de la radio Pro Lider FM, Galați.


În acest panteon al culturii gălățene și naționale, au luat cuvântul autorii cărților urmați de: profesor emerit Aurelia Meghea din București, profesor Irina Meghea din București, Adrian Secară, Ghiță Nazare – fostul director al Casei Corpului Didactic din Galați, preotul Eugen Drăgoi – fost director al seminarului teologic din Galați și fost consilier eparhial al Dunării de Jos, istoric și scriitor prolific, Antoaneta Crudu -președinta Asociației Danubiana din Galați, Tatu Sevastița – fost profesor de biologie la Colegiul Național Costache Negri din Galați, Marin Oanea – institutor și scriitor, Tase Dănăilă- critic literar, Gabriel Gherbaluță- membru al Uniunii Scriitorilor din Galați, scriitoarea Mioara Baciu.

 

A recitat din poezia părintelui Ionel Rusu, preotul poet Gabriel Constantin din Asociația Aegisus, Tulcea. Au interpretat piese clasice la oboi și flaut eleve de la liceul de artă Dimitrie Cuclin din Galați și trei fete ale grupului de cateheză ale Parohiei Umbrărești 1 însoțite de primarul comunei, Stratulat Ionel.

Cărțile lansate au intrat în patrimoniul culturii naționale, iar autorii au primit diplome de excelență pentru activitatea literară.

Evenimentul a mai cuprins și o expoziție de carte cu mai multe titluri, legate de localitatea Umbrărești ale părintelui Toderiță Rusu. Ambii frați sunt cetățeni de onoare ai comunei Umbrărești din anul 2018.


A fost un eveniment reușit, iar oaspeții au fost invitați la următoarele evenimente culturale ale bibliotecii în aplauzele entuziaste ale audienței.


Felicitări și mulțumiri organizatorilor, gazdelor, oaspeților și cititorilor Bibliotecii Județene, „V A Urechea”, Galați.

Comunicat de presă emis de Asociația Cultural Filantropica „Ion T.Sion” Umbrărești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen