joi, aprilie 18, 2024
Actualitate

Update: Ce spune polița Galați despre cazul de la Ivești. Alexandru, tânărul de 21 de ani a fost găsit în apele Siretului

Update: Comunicat IPJ Galați 

 

La data de 16 iulie 2023, la ora 16:30, Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin apel la S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o persoană care ar fi venit la scăldat la râul Siret, în zona sat Bucești, comuna Ivești, județul Galați, a intrat în apă și nu a mai ieșit.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, care au ajuns la fața locului, au constatat că cele sesizate se confirmă, stabilind identitatea persoanei care nu a mai ieșit din apă, fiind vorba de un tânăr de 20 de ani, din comuna Ivești, județul Galați.
Pompierii din cadrul I.S.U. Galați – Detașamentul Tecuci au demarat imediat activitățile de căutare, folosind mijloacele specifice din dotare, atât pe apă, pe uscat și din aer cu elicopterul din cadrul S.M.U.R.D. Galați. La căutări au participat atât polițiști, cât și jandarmi din cadrul I.J.J. Galați.

Ulterior, în cursul zilei de astăzi, 18 iulie 2023, în jurul orei 13:00, a fost găsit de către echipele de căutare trupul neînsuflețit al tânărului, care în luna august urma să împlinească 21 de ani, în dreptul localității Vadul Roșca, la circa 2,5 km în aval de locul unde a intrat în apă.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul Clinic de Medicină Legală Galați, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la decesul persoanei, iar polițiștii au deschis un dosar pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

Știre inițială

A fost găsit tânărul Alexandru Buruiană în vârstă de 21 ani care în urmă cu trei zile dispăruse în apele râului Siret, pe raza satului Bucești,  comuna Ivești. 

A fost găsit la circa 2,5 km în aval de unde a intrat în apa, si anume în dreptul localității Vadul Roșca.

Apelul la 112 a venit duminică,  în jurul 16. La fața locului au intervenit pompierii cu barca de la Tecuci,  echipajul SMURD de la Tecuci,  dar și o autospecială de la Ivești.  De asemenea,  în primele ore după anunțarea dispariției la 112, la căutări a participat și elicopterul SMURD Galați.

 

Alexandru era singur la părinți. Era un băiat muncitor care își vedea de treaba sa. A pierit în apele râului, după ce, cel mai probabil a vrut să se răcorească, temperatura aerului atingând 38° C.

 

Localnicii din Ivești au altă ipoteză cu privire la cazul tânărului.  Se vorbește de faptul că doi tineri l-au bătut pe Alexandru,  iar apoi l-au aruncat în râu.

 

Cert este că doar poliția va putea stabili adevărul concret, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

 

Incidentele demonstrează importanța prevenirii unor astfel de evenimente nedorite, iar pentru evitarea situațiilor care vă pot pune viața în pericol, respectați următoarele măsuri:

 

❗ Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici.

 

❗ Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului.

 

❗Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci.

 

❗Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi.

 

❗Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte.

 

❗Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare.

 

❗Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

 

❗Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen