sâmbătă, mai 4, 2024
Actualitate

Percheziții la traficanții de droguri din Drăgușeni și Galați. O fată și 4 băieți au fost arestați

La data de 24 aprilie 2024, polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au documentat activitatea infracțională a 5 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada februarie – 24 aprilie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, patru dintre persoane ar fi deținut, depozitat, transportat și comercializat 535 de grame de droguri de mare risc sub formă de substanță cristalină (3-CMC și 4-CMC), către diverși consumatori din județul Galați.

Cu privire la cea de-a cincea persoană cercetată, s-a reținut că, în aceeași perioadă, ar fi deținut și vândut aproximativ 90 de grame de droguri de mare risc (3-CMC și 4-CMC), cu sume cuprinse între 200 și 400 de lei.

De asemenea, aceasta și o altă persoană cercetată, au fost depistate în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat 3,5 grame și respectiv 5 grame de substanță cristalină (4-CMC, drog de mare risc) pentru sumele de 400 și 1.000 lei.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate peste 475 de grame de drog de mare risc (substanță cristalină 4-CMC), grindere, cântare electronice, obiecte purtând urme de substanță, plicuri autosigilante, sume de bani în lei și valută, precum și alte mijloace de probă.

La data de 24 aprilie procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus reținerea a 5 persoane.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Galați și de cel aljandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Lista persoanelor arestate aici

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen