vineri, iulie 19, 2024
Actualitate

RAZIE PE DRUMURILE DIN JUDEȚ

Peste 990 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 45 de premise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri și de ordine publică, în urma acțiunilor pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, care s-au desfășurat, în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie a.c., pe raza județului Galați.

 

În perioada 29 octombrie – 4 noiembrie a.c., efectivele de poliție rutieră și ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, au acționat, pe drumurile naționale și județene, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, atât în rândul conducătorilor de autoturisme, cât și a celor de mopede, biciclete și trotinete electrice.

 

În cadrul acțiunilor, au fost constatate 992 de contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 175 000 de lei, dintre acestea 131 fiind pentru nefolosirea centurii de siguranță de către conducătorii auto și pasagerii din autovehicule și 154 pentru nerespectarea legislației ruriere în vigoare, de către conducătorii de biciclete și trotinete electrice.

 

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 45 de permise de conducere, dintre care 21 pentru consum de alcool, și au retras 15  certificate de înmatriculare.

 

Totodată, s-a constatat comiterea a 10 infracțiuni la regimul rutier, respectiv, conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și conducere fără permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen