Un sofer de camion din Constanța a fost prins cu viteză, magnet și tahograful dat pe repaus, în Tudor Vladimirescu

 

În cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic, pe D.N. 25, în comuna Tudor Vladimirescu, un ansamblu auto format din autoutilitară și semiremorcă, condus de un bărbat, de 31 de ani, din județul Constanța, și care fusese înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 106 km/h, pe un tronson de drum cu limita de viteză legal admisă de 50 de km/h.


Polițiștii au constatat, de asemenea, că bărbatul nu purta centura de siguranță și autovehiculul prezenta avarii pentru care nu exista autorizație de reparații.


Mai mult, la controlul efectuat asupra tahografului digital, pe cardul deținut de conducătorul auto s-a constatat faptul că acesta se află în repaus, iar pe impulsorul cutiei de viteză era montat un magnet, cu dimensiunea de 2×5 cm, în scopul alterării datelor înregistrate.


În consecință, pentru toate încălcările prevederilor legislative constatate de polițiști, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 13 450 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile, se arată într-un comunicat al I.P.J. Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *