miercuri, octombrie 23, 2024
Actualitate

România are suficiente stocuri de alimente, iar oamenii nu trebuie sa se panicheze

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat sâmbătă, că România produce suficiente  alimente pentru a asigura necesarul de consum al populației. Ei sunt in dialog cu producătorii, distribuitorii și comercianții, monitorizează în permanență situația stocurilor și nu există niciun fel de motiv de îngrijorare.

Românii sunt rugați să nu se lase atrași în spirala informațiilor alarmiste cu privire la eventuale dezechilibre pe piața alimentelor.

„România obține suficientă materie primă pentru a nu fi afectat accesul oamenilor la alimente. De exemplu într-un an agricol bun se produce peste 11 milioane tone de grâu, 15 milioane de tone de porumb și 3 milioane de tone de floarea-soarelui, cantități mai mult decât duble față de necesarul de consum al populației”, a spus Chesnoiu.

Totul vine după ce românii, după 2 ani au început din nou sa cumpere alimente in cantități mari. Ministrul a mai declarat că a discutat cu reprezentanții unor magazine care au dat ulei cu porția după ce unii români au cumpărat cu duba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen