joi, aprilie 18, 2024
Actualitate

Primarul comunei Brăhășești este cercetat la nivel european pentru tentativă de fraudă. Ce a făcut acesta

La 7 decembrie, Parchetul European (EPPO) a depus un act de acuzare pe primarul comunei Brăhășești, Mircea Dumitru, pentru tentativă de fraudă și falsificare a documentelor oficiale.

Primarul este acuzat de încercarea de a obține ilegal fonduri UE, în cadrul unui proiect de sprijinire a dezvoltării inițiale a noilor companii din cadrul comunității locale, finanțate prin Programul Operațional de Capital Uman 2014/2020.

În calitate de beneficiar al finanțării UE, localitatea Brăhășești a trebuit să organizeze cursuri de învățare pentru viitorii antreprenori, care, la rândul său, au trebuit să dezvolte planuri de afaceri pentru analiza și selecția ajutorului financiar care urma să fie acordate după înființarea societăților.

Potrivit Parchetului European, în conformitate cu normele aplicabile, întreprinderile nou create trebuiau să fie înregistrate până cel târziu la 14 februarie 2020 – însă, la data respectivă, nu fusese înființată nicio întreprindere dintre cele 15 persoane ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru ajutor. Cele 15 societăți au fost înregistrate (și au dobândit astfel personalitate juridică) abia la 12 martie 2020.

Se crede că pârâtul, în calitate de primar și reprezentant legal al beneficiarului fondurilor UE, a încheiat contracte de subvenție cu 15 persoane fizice, toate din 14 martie 2020 deși numai persoanele juridice au avut dreptul să primească ajutorul financiar. El este suspectat ulterior de înlocuirea paginilor care conțin datele de identificare ale persoanelor fizice cu altele noi, care conțin datele de identificare ale persoanelor fizice cu cele noi, care conțin datele de identificare ale societăților nou înregistrate.

Contractele presupus falsificate, împreună cu alte documente și declarații necesare, au fost prezentate autorității de management din fonduri UE, ca o justificare pentru cererea de aproximativ aproximativ €260 000 (RON 1 278 225).

Tentativa de fraudă a fost observată după o verificare amănunțită de către autoritatea de management, iar plata a fost respinsă, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen