miercuri, februarie 21, 2024
Evenimente

De Ziua Națională, doi tineri din Barcea a depus jurământul la ISU Galați

De Ziua Națională, doi tineri din Barcea au depus jurământul la ISU Galați. În data de 1 decembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Galați, a avut loc un ceremonial militar pentru avansarea în grad a unor pompieri gălățeni.

Printre cei care au depus jurământul se numără și Daniel  Moscu și Marian Hahui, ambii   din comuna Barcea. Lui Daniel i-a plăcut sportul și mișcarea încă de mic. A excelat ca jucător la Viitorul Umbrărești și la Gloria Ivești.

După terminarea clasei a XII-a la CNAE Tecuci, Daniel a ales cariera militară. În luna mai a anului 2022, el a fost încadrat ca soldat profesionist la ISU Galați.

Timp de trei luni a făcut stagiul de practică la Detașamentul de Pompieri Tecuci. Acolo, tânărul s-a hotărât și s-a înscris la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești.

Ambiția și perseverența sa au făcut ca Daniel să fie admis la Școala de Pompieri. Odată intrat, și-a schimbat gradele de soldat cu cele de subofițer.

Pe data de 1 decembrie, Daniel a revenit la ISU Galați, a depus jurământul și a fost încadrat ca sergent major.

Marian a terminat liceul la CNCH Tecuci, iar apoi a ales să urmeze Facultatea de Matematică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Deși inițial și-a planificat o carieră în matematică, pasiunea sa dintotdeauna a fost să ajute oamenii. Inspirat de cariera tatălui său, care este pompier în cadrul detașamentului de la Tecuci, Marian și-a reconsiderat traseul profesional.

Astfel, după absolvirea facultății, a decis să-și îmbrace uniforma  în cadrul Școlii de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești.

După finalizarea acestei școli, a fost încadrat la ISU Galați, continuând astfel tradiția familială de a servi comunitatea în domeniul protecției civile și al pompierilor.

Felicitări, Daniel și Marian! Vă dorim mult succes și intervenții cât mai puține!

Nu uita sa ne urmărești și pe WhatsApp

Urmărește-ne și pe Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen