miercuri, octombrie 23, 2024
Actualitate

Incidente la secțiile de vot. Au fost deshise 3 dosare penale și s-au dat trei sancțiuni contravenționale

De la începerea votării, până la ora 14:00, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

 

La nivelul județului Galați au fost semnalate 28 incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 5 nu s-au confirmat, iar 17 sunt în curs de verificare.

 

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. Astfel, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale: 1 amendă în valoare de 600 lei și 2 avertismente. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 3 posibile infracțiuni.

 

De exemplu:

 

Polițiștii din Tecuci cercetează un bărbat pentru fraudă la vot după ce președintele secției de votare a observat că la ieșirea din cabinele de vot, bărbatul respectiv avea 7 buletine de vot, iar soția sa doar 3, deși intraseră în cabine fiecare cu câte 5 buletine. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că femeie respectivă i-ar fi dat soțului pe ascuns două buletine pentru a vota în locul ei, motivând că ea nu știe să citească.

 

Polițiștii au fost sesizați la 112 de către un bărbat din comuna Drăgănești, județul Galați, referitor la faptul că unor votanți le-ar fi fost înmânate de către membrii comisiei de votare în loc de cinci buletine de vot, la câte ar fi avut dreptul, un număr de șapte sau opt buletine de vot. În cauză se fac verificări pentru identificarea persoanelor. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot.

 

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate 234 persoane cu 208 de vehicule, fiind aplicate 49 de sancțiuni contravenționale și constatată o infracțiune la regimul rutier.

 

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

 

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

Comunicat emis de Centrul de Comunicare Județean Galați

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen